GÜNDEM
Giriş Tarihi : 23-12-2019 18:28

Balbey'de umutlu bekleyiş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’le mahallelilerin buluşmasından sonra sorunların çözüleceğine yönelik umutların arttığına dikkat çeken Balbey Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, Balbey’in hak ettiği değeri bulmasını beklediklerini kaydetti.

Balbey'de umutlu bekleyiş

Antalya’nın ikinci Kaleiçi olarak da görülen en eksi tarihi mahallelerinden Balbey’de, yaşanan sorunlara çözüm bekleniyor. Köklü bir değişikliğe ihtiyaç duyulan Mahalle için geçtiğimiz günlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in mahallelilerle yaptığı buluşma bir umut oldu. Başkan Böcek’in yol haritasının birlikte belirleneceğine yönelik sözleri, mahallelileri umutlu bir bekleyişe yöneltti.  Böcek’le buluşmanın ardından sorunların çözüleceğine yönelik umutların arttığına dikkat çeken Balbey Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, “İnşallah Balbey, hak ettiği değeri bulacak” açıklamasında bulundu.

“YETKİ KARMAŞASI VAR”
Mahalleleriyle ilgili bazen yetki karmaşası yaşandığını belirten Uyaroğlu, “Balbey Mahallesi, şehrin ortasında Muratpaşa’nın kalbi olarak senelerdir bekliyor. Antalya’nın gözbebeği yerde köhnemiş, yıkılmış binalar var. Örneğin tescilli bir ev vardı. Bir tarafı yıkıldı. Büyükşehir Belediyesi’ne gidiyoruz ‘Anıtlar Kurulu’nu ara’ deniyor. Anıtlar Kurulu’nu arıyorum ‘Büyükşehir’i ara onların çıkardığı ekip rapor tutacak ve biz ona göre değerlendireceğiz’ diyor. Bir yetki karmaşası var. Biran önce ele alınması lazım” dedi.

“HURDACILAR RAHATSIZLIK YARATIYOR”
Mahallenin hurdacıların mekanı haline geldiğine de dikkat çeken Uyaroğlu, “Mahalle köhnediği için atadan kalma yerini bırakarak daha güzel mahallelere taşınan hak sahipleri var. Hak sahiplerinin bıraktığı bahçeli evleri kiralayarak, hurdacılık yapanlar yerleşiyor. Bunun gibi 8-9 tane mekan var. Gürültü ve kirlilik yaratıyorlar. Bir rahatsızlık var. Bunların kaldırılması isteniyor ve bu istek Başkan Böcek’e iletildi. Bununla ilgili çalışma yapılacağını bildirdi” diye konuştu.

“SOKAK DÜĞÜNLERİ AYRI BİR SIKINTI”
Mahallede sokak düğünlerinden dolayı da rahatsızlık yaşandığını belirten Uyaroğlu, “Bizim 3 gün 3 gece sokak düğünlerimiz meşhurdur. Vatandaşlarımız kısıtlı imkanlara sahip, düğün salonu tutamıyorlar ama bunun yeri Balbey değil. Sokağı kapatıp 3 gün 3 gece vur patlasın çal oynasın, hasta mı, çocuk mu, yaşlı mı var? Düşünmeden eğleniyorlar. O da ayrı bir sıkıntı. Şu günlerde pek fazla düğün yok ama Yaza doğru artıyor” dedi. 

“YÜKSEK KAT DA RESTORASYON İSTEYEN DE VAR”
Balbey Mahallesi’ndeki mülk sahiplerinin mahallenin geleceğiyle alakalı 3-4 görüşe sahip olduğunu belirten Uyaroğlu, “Bir grup mülk sahibi ‘Biz yüksek kat istiyoruz’, bir başka grup da ‘Tarihe sahip çıkalım. Restore olsun’ diyor.  Yeşil alanın bol olmasını isteyenler var. Mahallemizde, 115 bin 231 metrekare içerisinde 399 parsel ve 1702 hak sahibi var. Bu her geçen gün artıyor. Hak sahibi arttıkça da işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Mahallemizin biran önce güzelleştirilmesi lazım” ifadelerini kullandı.

balbey-hava.jpg

“UMUTLA BEKLİYORUZ”
Mahalleleriyle ilgili 10 Aralık’ta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in önderliğinde bir halk buluşması gerçekleştiğini hatırlatan Uyaroğlu, “Bu buluşmaya oradaki mülk sahipleri geldi. Neler istediklerini Başkan Muhittin Böcek’e anlattılar. Mahallelileri dinleyen başkanımız da herhangi bir proje sunmadı. Geçmişteki gibi ‘Biz yaptık oldu zihniyetiyle hareket etmeyeceğiz’ dedi ve mahallelilerle ortak bir noktada buluşarak güzel bir Balbey yaratılacağının sözünü verdi. Umutla bekliyoruz. İnşallah Balbey, hak ettiği değeri bulacak” şeklinde konuştu.

balbey-halk-bulusmasi--(11).jpg

“YOL HARİTASINA BİRLİKTE KARAR VERECEĞİZ”
Balbey Mahallesi Koruma Eksenli Yenileme Projesi’nin masaya yatırıldığı buluşmada mahallelilerin görüş ve taleplerini dinleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, seçim bildirgesinde öncelik verdiği projelerden birinin Balbey olduğunu hatırlatarak, “Seçim sürecinde vatandaşlarımızdan gizli kapaklı bir çalışma yapmayacağız, planlı, kurallı, kimlikli kent için geliyoruz dedik. Haksızlığa uğrayan vatandaşlarımızın haklarını teslim edeceğimizi, bütün vatandaşlarımızın dertlerine derman olacağımızı söyledik. Herkesin belediye başkanı olarak sorunları çözeceğimizi ifade ettik. Balbey’i de çözeceğimizden hiç kuşkunuz olmasın. Burada sizin düşünce ve önerileriniz çok önemli. Proje nasıl devam edecek, yol haritasına birlikte karar vereceğiz. Sen ben yok biz varız, biz birlikte yaparız dedik. Balbey’de sizin haklarınızı koruyarak yapılabilecek ne varsa yapmaya çalışacağım” şeklinde konuşmuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Gazete AntalyaGazete Antalya