POLİTİKA
Giriş Tarihi : 14-12-2019 03:41

Bu ithaldeki amaç ne?

Saadet Partisi Milletvekili Karaduman, ‘at, eşek ve katır eti ithalatı’ iddialarını TBMM’ye taşıdı

Bu ithaldeki amaç ne?

 

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Türkiye’nin Sudan’dan ithal edilen ‘at, eşek ve katır eti’ ile ilgili iddiaları cevaplandırması için Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a sordu.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, gündeme bomba gibi düşen ‘at, eşek ve katır eti ithalatı’ ile ilgili iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Karaduman, Türkiye’nin Sudan’dan 500 ton at, eşek ve katır eti ile ayrıca 500 ton at, eşek ve katırın da aralarında bulunduğu hayvanların sakatatlarına gümrük vergisi uygulanmadan ithal edilme iddialarıyla ilgili Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın cevaplandırması istemiyle soru önergesi verdi.

TİCARET BAKANI RUHSAR PEKCAN’A 5 SORU

‘At, eşek ve katır eti ithalatı’ ile ilgili iddiaları Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın cevaplandırması için Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, şu soruları sordu:

1. Sudan’dan 500 ton at, eşek ve katır eti ile ayrıca 500 ton at, eşek ve katırın da aralarında bulunduğu hayvanların sakatatları hangi amaçla ithal edilmektedir?

2. İthal edilecek at, eşek ve katır etleri özel bir alanda (ilaç, kimya sanayi vb.) kullanılacaksa ülkemizde bu ihtiyacı karşılamaya yetecek kadar hayvan mevcut değil midir?

3. Sudan’dan ithal edilecek etler kasaplar ve marketlerde satışa sunulacak mıdır?

4. Söz konusu etler kasap, market ve diğer reyonlarda satışa sunulacaksa bu etlerin türü ve menşei belirtilecek midir?

5. Son bir yılda hangi ülkeden/ülkelerden toplamda ne kadar at, eşek, katır ve domuz eti ithal edilmiştir?

Gazete AntalyaGazete Antalya