BÖLGE
Giriş Tarihi : 05-09-2018 23:31

Kuzdere yeniden doğacak

Kemer Belediyesi’nin eylül ayı meclis toplantısında Kuzdere’ye yapılacak kültür ve alışveriş merkezinin yap- işlet-devret modeliyle ihaleye çıkması karara bağlandı.

Kuzdere yeniden doğacak
Kemer Belediye Meclisi eylül ayı toplantısını Şehit Ömer Halisdemir Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantının açılışında konuşan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, yağlı güreşler olmak üzere çeşitli ulusal ve uluslar arası karşılaşmalarda başarı gösteren Kemer Belediyesi sporcularına teşekkür etti ve başarılarının devamını diledi. Ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
6 ULUSLAR ARASI FUARDA KEMER TANITILACAK
Meclisin oy birliği ile aldığı kararla Kemer Belediyesi’nin 6 ayrı turizm fuarına katılarak ilçenin tanıtımını yapması kabul edildi. Bu fuarlar; Litvanya Adventur Turizm ve Seyahat Fuarı, EMITT İstanbul Turizm ve Seyahat Fuarı, ITB Berlin Turizm Fuarı, MITT Moskova Turizm Fuarı, UITT Ukrayna Turizm Fuarı ve Belarus Leisura Minsk Turizm Fuarı olarak belirlendi. 
 
KUZDERE’YE KÜLTÜR VE ALIŞVERİŞ KOMPLEKSİ
Toplantının gündem maddelerinden bir diğeri ise Kuzdere Mahallesi 51 ada 03 parselde yapılacak olan kültür merkezi, ibadet merkezi ve alışveriş merkezi konusunda oldu. Burada yapılacak olan kültür ve alışveriş kompleksinin ticari kısmının ve yani alışveriş merkezinin 29 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle ihale edilmesini öngören gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.
 
BAŞKAN GÜL; İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN
Kuzdere’ye yeni bir vizyon kazandıracak olan bu kültür ve alışveriş kompleksinin projesinin tamamlandığını kaydeden Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Önümüzdeki günlerde yapım ihalesini gerçekleştireceğiz ve inşaata başlanacak. Buranın sadece ticari kısmı için yap-işlet-devret modeli uygulanacak. Kültür merkezi ve ibadet merkezi belediyemizin tasarrufunda olacak. Proje ile Kuzdere Mahallemiz adeta yeniden doğacak. Aldığımız kararın ilçemize hayırlı olmasını dilerim” dedi.   
 
ÖĞRENCİLERE YILLIK 70 LİRAYA OKUL SERVİSİ
Kemer Belediye Meclisi’nin eylül ayı toplantısında 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında belediye araçları ile öğrenci servisi yapılması ve ücretinin belirlenmesi konusu da görüşüldü. Başkan Mustafa Gül’ün önerisi ile öğrenci servislerinin yıllık ücreti geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 70 lira olarak belirlendi. Gül, öğrenci servislerinin Kemer’in 6 ayrı bölgesinden ilkokul öğrencilerini okullara taşıyacağını dile getirdi.

DİĞER MADDELER
Kemer Beycik Mahallesi  1/1000 ölçekli Mevzii İmar Planı ile ilgili İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor da oy çokluğuyla kabul edilirken, gündeme eklenen 4 ayrı önerge de karara bağlandı. 
Gazete AntalyaGazete Antalya