YEREL YÖNETİM
Giriş Tarihi : 25-09-2019 00:23

Bisiklete binin çağrısı

Kültür Memur-Sen İl Temsilcisi Esat Esmeray, 7’den 70’e herkesi bisiklete binmeye davet etti.

Bisiklete binin çağrısı

“Bisiklete Binin, Spor Yapın” çağrısında bulunan Esmeray, “Tansiyonunuz çıkmasın diyorsanız bisiklete binin. Kolesterolününüz yüksekse bisiklete binin hemen düşecek. Ben bunun garantisini veriyorum. Moraliniz bozuksa bisiklete binin, eğer kızgınlığınız geçmezse bana gelin. Çünkü bisiklet kandaki mutluluk hormonunu arttırıyor. Bisiklet aynı zamanda hem çevreye, hem cebinize, hem de trafiğe fayda ediyor. Çocuklarımızdan da bir isteğim var o da kasksız bisiklete binmemeleridir” ifadelerini kullandı.

GÜNLÜK HAYATIN PARÇASI OLMALI

“Otomobilden inin bisiklete binin” diyen Esmeray, bisikletin günlük hayatın bir parçası olabileceğini kaydetti. Esat Esmeray, “İş, aile, arkadaşlar ve diğer sorumlulukların yoğun baskısından dolayı, her gün seleye oturacak zamanı bulmak birçok insan için çok zor olabilir. Boş zamanımızda ve spor amaçlı bisiklet kullanımı bir sürü faydayı beraberinde getirirken, her gün kolaylıkla bisiklete binmenizi sağlayacak farklı bir sürüş çeşidi de var. Ulaşım amaçlı bisiklet sürmek, her gün bisiklete binmeyi oldukça basit hale getiriyor. Ayrıca gündelik sürüş diğer her şeye daha fazla vakit ayırmanızı sağlıyor” şeklinde konuştu.

İŞE BİSİKLETLE GİDİN

Otomobilden kurtulup bisiklete binilmesi gerektiğini dilea getiren Kültür Memur-Sen İl Temsilcisi Esat Esmeray, “İşe bisiklet ile gidip gelmek, bisikleti yoğun bir iş haftasına dahil etmenin en kolay yollarından biridir. Trafiğe takılmamanızı ve yolda kafanızı boşaltmanızı sağlamasının yanı sıra, günlük egzersiz de yapmış olursunuz” dedi.

İŞ YERİ UZAK İSE KALAN ZAMANDA BİNİN

İş yeri uzak olanların bisikleti kullanma durumunun söz konusu olmaması durumunda kalan zamanlarda bisikleti kullanabileceklerini belirten Esmeray, “Eğer işe bisiklet ile gitmek pek olası değilse, haftalık çalışma günleri süresince tekerlerinizi durdurmak zorunda değilsiniz. Evden başka sebepler için de çıkıyorsunuz, değil mi? Yiyecek almak ya da yakın çevredeki kısa geziler için bisikletinizi kullanmak sadece emisyon azalımı ve küçük işlerinize biraz egzersiz katmanın harika bir yolu olmasının yanı sıra aynı zamanda diğer ulaşım türlerine nazaran çok daha hızlı ve ekonomik” açıklamasında bulundu.

BİSİKLET TOPLULUĞUNUZ OLABİLİR

Bisiklete arkadaşlar ile binmenin ayrı bir etkisi olduğunu dile getiren Esmeray, “Bisikletin hayatınıza ne kadar çok neşe kattığını anlamanız için, arkadaşlarınızla birlikte şehirde dolaştığınız yavaş seyreden bir akşam ya da şehir dışına yapılan bisikletli bir hafta sonu macerası gibisi yoktur. Çevrende bisiklet sürdüğün için tuhaf karşılanan biriysen, arkadaşlarını bisikletle tanıştırmak yavaş işleyen bir süreç olabilir. Ama yanında bir ya da iki arkadaşın varsa, ulaşım amacıyla bisiklet sürmek çok daha kolay bir hal alır. Bisiklet sürmek sosyal gruplarda dalgalanma etkisi oluşturma eğilimindedir. Bir kişi bisikletle ilgilenir ve iki ya da üç kişiyi de katılmaları için ikna ederse, o üçlü de anında başka bir üç kişiyi ikna eder ve bir bakmışsınız bir bisiklet topluluğunuz var” ifadelerini kullandı.

Mehmet ÖZCAN

Gazete AntalyaGazete Antalya