GÜNDEM
Giriş Tarihi : 02-09-2018 17:58

Adalet Bakanlığından AB güncellemesi

Adalet Bakanlığı yeni adli yılın başlamasıyla hazırlayacağı stratejik plan ve Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik müzakereleri çerçevesinde güncelleyeceği, "Yargı Reformu Strateji Belgesi"ni hayata geçirecek.

Adalet Bakanlığından AB güncellemesi

Adli tatilin sona ermesi ve yeni adli yılın başlamasıyla Adalet Bakanlığı, hazırlayacağı stratejik plan ve Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik müzakereleri çerçevesinde güncelleyeceği, "Yargı Reformu Strateji Belgesi" ile 2023 hedeflerine ulaşmak için birçok yeniliği hayata geçirecek. Bakanlık, yeni adli yılda daha hızlı, etkin ve şeffaf adalet sisteminin tesisi amacıyla çalışmalar yürütecek. Adalete erişimin geliştirilmesi, etkinliğin sağlanması ve makul sürede yargılama hakkının korunması gibi konular Bakanlığın gündeminde olacak.

İSTİNAF MAHKEMELERİ 11’E ÇIKACAK

"Yargıda hedef süre" uygulamasını yeni adli yılla başlatacak Bakanlık, vatandaşların iş ve işlemlerinin kolaylaştırılması için kurulan "danışma masaları" ile "ön büro"ların bulunduğu adliye sayılarını da artıracak. Kamuoyunda "istinaf" olarak bilinen ve 9 olan bölge adliye mahkemesi sayısı, Konya ve Sakarya Bölge Adliye Mahkemelerinin hizmete girmesiyle 11'e çıkarılacak. Yargının iş yükünü azaltmaya yönelik adımlar atacak Bakanlık, hakim ve savcı sayısını da yeni adli yılda artıracak. DNA incelemesi yapan laboratuvar sayısının 5'ten 7'ye çıkarılması sağlanacak, adli tıp hizmetlerinin kapasitesinin yükseltilmesine yönelik adımlar atılacak. Bakanlık, tebligat işlemlerinin yargı süreçlerini uzatmasını önlemek amacıyla yargı birimlerince yapılan yaklaşık 40 milyon tebligatın 28 milyonu elektronik ortamdan gerçekleştirilecek. 
( Milli Gaz. )

Gazete AntalyaGazete Antalya