GÜNDEM
Giriş Tarihi : 20-08-2019 19:36

Altın Portakal neden EXPO'da değil?

2016 yılında 6 ay düzenlendikten sonra kaderine terk edilen ve 1 Haziran 2018 yılında işletmesi kendilerine verilen 1120 dönümlük alanda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, şehirle bütünleşemeyen EXPO’yu Antalya ile barıştıracağını söyledi. Özen ayrıca alanda her türlü organizasyonun rahatlıkla yapılabileceğini vurgulayan Özen, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin neden EXPO’da yapılmadığını sordu.

Altın Portakal neden EXPO'da değil?

"BURAYA SAHİP ÇIKILMASI GEREKTİĞİNİ HERKES ANLAMALI"

Antalyalıların EXPO'ya sahip çıkılması gerektiğini anlaması gerektiğinin altını çizen Özen, "2 milyon 400 bin insanın bunu anlaması gerekiyor. Burayı sadece bir kuruma bırakmak yetmez. EXPO ile şehir bütünleşsin dedik. Teklif götürdüğümüz kişilerden ilk tepki 'Oraya kim gidecek' oldu. Burada geçmişte yapılanları konuşmanın hiçbir faydası yok. EXPO’nun dününe dair keşke oraya yapılmasaydı gibi eleştiriler buranın yarınına ve bugününe katkı sunmaz. Burada büyük bir yatırım var. Üzerimize düşen bu büyük yatırımı fırsata dönüştürmek. Yoksa buradaki 500 dönüm yeşil alan kurur gider. Bu yatırıma başta şehrin dominantları olmak üzere herkes sahip çıkmalı. Bu alan Antalya ile bütünleşecekse bu bir elzemdir. Bütün aktörler elini taşın altına koyacak ve sorumluluğu yerine getirecek” diye konuştu.

"BURANIN ÖZELLEŞTİRİLMESİNİ KİMSE İSTEMEZ"

EXPO'yu sadece İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün mücadelesiyle ayakta tutmanın mümkün olmadığını vurgulayan Özen, "Burası özelleştirme kapsamında olan bir alan ama ben bu alanın özelleştirilmesini asla istemem. Ben hiçbir Antalyalının da buranın özelleştirilmesini isteyeceğini düşünmüyorum. Buraya sahip çıkmalıyız. Ben her seferinde buraya evinize hoş geldiniz diyorum. Burası Antalya’nın ve Antalyalıların. Dolayısıyla bu kapsamda şehirle EXPO arasında olan kırılganlığı yok etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

DAVETE SADECE STK'LAR CEVAP VERDİ

Alanda bahçesi bulunan il ve ilçe belediyelerine organizasyonlar için kurum ve kuruluşlara yazı yazdıklarını belirten Özen, “Bütün kamu kuruluşlarına ve belediyelere yazı yazdık. Belediyelerden buradaki bahçelerine sahip çıkmalarını istedik. Kurum ve kuruluşlara da panlanan bütün etkinlikler için EXPO’nun hazır olduğunu belirttik. Tüm turizm acentelerini davet ettik. Gelin en azından turizm ayağının birini EXPO kulesine alın dedik. STK’ları çağırdık ve en çok dönüşü STK'lardan aldık. Turizmcilerden dönüş alamadık” dedi.

"ALTIN PORTAKAL NEDEN BURADA YAPILMIYOR? LOPEZ NEDEN EXPO'DA KONSER VERMEDİ?

Alanda her türlü organizasyonun rahatlıkla yapılabileceğini vurgulayan Özen, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin neden EXPO’da yapılmadığını sordu. Altın Portakal Film Festivali sayesinde EXPO'nun tanıtımının yapılabileceğini vurgulayan Özen, Geçen haftalarda Jennifer Lopez geldi. Konser burada yapılsaydı. Böyle bir fırsat kaçırılmazdı. Bir belediyemizin yapacağı konser var. Neden burada yapılmıyor. Bu şehrin belediye başkanları, bu kadar duyarsız kalmaya devam etseler de ben EXPO ile Antalya’yı barıştıracağım” dedi.

Gazete AntalyaGazete Antalya