GÜNDEM
Giriş Tarihi : 27-06-2019 23:01

Atatürk tablosu yeniden İBB'deki makam odasına asıldı

"Ekrem İmamoğlu’nun makamına ait olan portreyi yeniden hak ettiği yere astık. Bir daha indirilmemek üzere"

Atatürk tablosu yeniden İBB'deki makam odasına asıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, görevi devralmasının ardından başkanlık odasına yeniden Mustafa Kemal Atatürk’ün bir köylüyle konuştuğu tabloyu astı.

31 Mart seçiminin iptal edilmesinin ardından Ekrem İmamoğlu’nun, İBB başkanlık odasına astığı Mustafa Kemal Atatürk tablosu indirilmişti. İmamoğlu’nun eşyalarını teslim alan ekibi, Atatürk tablosunu İmamoğlu’nun belediyeye hediye ettiğini söyleyerek, portreyi almak istememişti. Fakat tablo 2 görevli tarafından odadan çıkarılmıştı.

23 Haziran’da yeniden İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, bugün mazbatasını aldı. İmamoğlu, görevi İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan devraldı. Devir teslim töreninde başkanlık odasında Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafları bulunuyordu.

Çalık: Bir daha indirilmemek üzere astık

İmamoğlu’nun görevi devralmasının ardından 2 fotoğrafın yerine, daha önce indirilen ve İranlı ressam Florans Atlantis tarafından yapılan tablo asıldı. Tablonun asıldığı anın fotoğraflarını Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Twitter hesabından paylaştı.

Çalık, paylaşımında “Kadim dostum, başkanım, yol arkadaşım Ekrem İmamoğlu’nun makamına ait olan portreyi yeniden hak ettiği yere astık. Bir daha indirilmemek üzere. İsimler değişir, esas olan olan halktan kopmamaktır” ifadelerine yer verdi.

Gazete AntalyaGazete Antalya